Ознаке

Вечерње новости: Крвави Ускрс 1944 – савезници нас бомбардовали на Титов захтев

среда, 16 април 2014 10:08
грешке није било
На једној неексплодираној бомби(постоји фотографија)исписано ћирилицом:“срећан ускрс“!? 
Исте те америчке пилоте који нису имали срећу да се,након са великих висина испуштања смртоносног товара(познато-дронови?)безбедно врате у базе,већ су обарани над централном и западном Сбијом,спашавали су равногорци. 
На основу такве ПЕРВЕРЗНЕ“сарадње“створио је Вук Драшковић мит о међусобном савезништву и пријатељству 
Срба и Американаца!? 
А отуда и заједничке молитве(комуниста)и доручка и остала лудила(сарадња са циом).
Препоручи коментар:
69 
3 
среда, 16 април 2014 10:09
Гојко Мрњавчевић

А славни српски народ је о свему томе до сада није ништа знао?Не верујем да је знао а ћутао.

А ако је не дај б(ож)е тако, шта ли онда то што хоће овим говорењем да сакрију.

Питам се, хоћемо ли ми да опет да себе убедљиво победимо?

Препоручи коментар:
32 
3 
среда, 16 април 2014 10:10
Радгост
Чак су и Немци, као окупатори, били згранути какве савезнике имају Срби.(што се Ниша тиче)
Препоручи коментар:
62 
2 
среда, 16 април 2014 10:18
ПАКА
Значи, први демократски изабрани председник, позивајући стране пријатеље да бомбардују Србију, није ни мало оригиналан. Пре њега је један други, доживотни председник, радио то исто, али са више уживања и сладострасти.
Препоручи коментар:
53 
3 
среда, 16 април 2014 10:27
subotičanin
Tužno, ali drugačije se nije moglo doći do pobede. Jugoslavija je nakon Aprilskog sloma prestala da postoji, a Nedićevska Srbija je bila Nemačka marioneta. I kako onda očekivati da jedna takva kvazi-država ne bude bombardovana usred sukoba kao što je bio 2. Svetski rat, najveći od svih ratova u istoriji čovečanstva ? Nije Beograd jedini grad koji je stradao na ovaj način. I mirna, miroljubljiva Subotica je bila teško bombardovana tokom 1944. godine od strane „Saveznika“, a ne postoji nikakvo spomen-obeležje za nevine žrtve.
Препоручи коментар:
5 
82 
среда, 16 април 2014 10:37
Синиша

Знао сам за Ниш, причали су ми стари. И мој отац и стриц су се пар пута једва извукли.Има ли то веза са ратним злочином? Ако има а и не застарева, помозите правни стручњаци да их бар за то тужимо. Није ствар у парама већ у праву и правди и истини и достојанству потомства настрадалих.

Препоручи коментар:
43 
1 
среда, 16 април 2014 10:38
Betelgeuse
subotičanin Tužno, ali drugačije se nije moglo doći do pobede. Како те само није стид да пишеш такве глупости? Немачка је била у распаду, губила на свим фронтовима, или је тенденција била по њих поразна, а ти булазниш о „неопходности“ убијања српских цивила јер се „другачије није могaо доћи до победе“!?
Препоручи коментар:
54 
3 
среда, 16 април 2014 10:51
„Рукопис“ Сотоне
среда, 16 април 2014 10:08
грешке није било
На једној неексплодираној бомби(постоји фотографија)исписано ћирилицом:“срећан ускрс“!?*******Али Сотона није могла знати да ће једног дана постојати интернет,умрежавање,…као ни усрашки нак…, и сви ти сотонски „несташлуци“ се све више помињу.

Мислил су да ће направити евизију историје сотонским пуленима и кукавичјим јајима, типа „Броз“ (Пољски/Галицијски Хазар – према руским обавештајним подацма ?). Који је то бравар играо валце, знаочетири/пет сраних језика (сведочанство његовог филмаџије – стране филмове је гледао без понаписа)….

Препоручи коментар:
41 
4 
среда, 16 април 2014 10:52
aki mali
Niš je bombardovan kada je i poslednji nemački vojnik izašao iz grada i to je bombardovan centar grada. Pored ovakvih zapadnih saveznika neprijatelj nam nije ni potreban, kao i danas. Ruski vojnici su zajedno sa našom vojskom oslobodili Srbiju. Toliko ko nam je prijatelj. Pametnom je i ovo dosta.
Препоручи коментар:
51 
3 
среда, 16 април 2014 10:52
Ваљевац

@subotičanin“Мирна“ и „мирољубива“ Суботица је припадала Хортијевој Мађарској у то време… По којој логици је Београд или било који други српски град онда више заслужио бомбардовање од твоје драге Суботице?

Препоручи коментар:
52 
3 
среда, 16 април 2014 10:56
Србин
Трагедија је посебно у чињеници да су све власти од народа криле истину о овоме бомбардовању, а нарочито је то крила Титова власт, тако да смо мо добили могућност да сазнамо истину о овоме тек после Титове смрти.
„Партизанско руководство“ које је предводио Јосип Броз Тито је позвало Америку и Британију („савезнике“) да БОМБАРДУЈУ БЕОГРАД И СРБИЈУ. Нема ту никаквог чуђења:
„КОмунизам“ који је Броз персонификовао имао је основну карактеристику АНТИСРБИЗАМА И ТУ СЕ ПОКЛАПАО СА УСТАШТВОМ.То доказују гомиле чињеница, само не треба бити „слеп“ односно усташки покварен.
Увек је империјални Запад имао обланде за паковање својих прљавих и злочиначких циљева, те обланде су: комунизам (извезен у Русију кроз револуцију), демократија, људска права,…, помоћу којих је варао наивни и претходно унесрећени народ.
И данашња власт КРИЈЕ И У ЗАБОРАВ ГУРА, КОЛИКО ГОД МОЖЕ, БОМБАРДОВАЊЕ СРБА И СРБИЈЕ 1995. И 1999.
Америка је у краткој историји нанела Србима више штете него
Препоручи коментар:
43 
3 
среда, 16 април 2014 11:11
Србин
Америка је у периоду од 22 године потпуне доминације највећим делом Плане НАНЕЛА СРБИМА ШТЕТЕ ВИШЕ НЕГО СВИ ОСВАЈАЧИ И АГРЕСОРИ НА СРБЕ И СРБИЈУ.
Америка је са својим сотонским вазалима УСТАШАМА, МУЏАХЕДИНИМА, ШИПТАРИМА ИСТЕРАЛЕ СРБЕ СА ТЕРИТОРИЈА НА КОЈИМА СУ ЖИВЕЛИ ВИШЕ ОД ХИЉАДУ ГОДИНА.
И данас Америка, сотоне које њом владају, проводи акције против Срба: ОНЕМОГУЋУЈЕ ПОВРАТАК СРБА НА СВОЈУ ЗЕМЉУ У УСТАШКОЈ ЕУ ХРВАТСКОЈ, ОНЕМОГУЋУЈЕ ПОВРАТАК СРБА У ФБИХ, РАЗВЛАШЋУЈЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И ЈАЧА МУСЛИМАНСКО-МУЏАХЕДИНСКИ ПОЛОЖАЈ У СРПСКОЈ, ОТИМА КИМ И СРБЕ ПРОГОНИ СА СВОЈИХ ПРОСТОРА, НЕ ДОПУШТА ДА, У ТУЂИМ ФАШИСТИЧКИМ „ДРЖАВАМА“ КОЈЕ ЈЕ СТВОРИЛА, СРБИ ИМАЈУ СВОЈУ РЕПУБЛИКУ, СУДИ СРБИМА КОЈИ СУ СЕ ОДБРАНИЛИ ОД АГРЕСИЈЕ А ОСЛОБАЂА УБИЦЕ СРБА, ПОСТАВЉА СВОЈЕ КВИСЛИНГЕ НА ВЛАСТ У СРПСКИМ ЗЕМЉАМА,…
За време Хитлеровог фашизма Срби су опстали у усташкој Хрватској, али за ово време Америчког владања, Срби су убијани и прогнани. ТО ЈЕ ИСТИНА, ОСТАЛО ЈЕ ПРОПАГАНДА АМЕРИЧКИХ ЛАЖИ
Препоручи коментар:
37 
4 
среда, 16 април 2014 11:13
немам речи,

ми сваки дан сазнајемо нове појединости из наше ближе и даље прошлости о страдањима која су нам приредили наши ‘пријатељи’.Можда је крајњи час да се окренемо себи и нашим искреним пријатељима док још није касно?

А што се ратних одштета тиче, па овде се- бар по досадашљим сазнањима- ради о стотинама милијарди- и то без камата!

Препоручи коментар:
32 
3 
среда, 16 април 2014 11:18
?
„Мајкл Лиз био је члан војне мисије у Јабланичком округу 1944. и горко је закључио да се Стаљин сигурно грохотом смејао док су савезнички бомбардери убијали Србе за рачун његовог пулена Тита.“
Majkl Liz dakle tvrdi da se Staljin grohotom smejao …. do 1948 . Potom se smeje Hrvat Tito . Grohotom , sve do danas .
Nema sumnje da su amerikaneri mesijanski spoasioci Srba …. i Hrvata , Albanaca , zar ne ? Milosrdni andjeli ? Da neznam da je ovim konacno razresena istorijska nedoumica rekao bih da je ovo euractiv-ratna propaganda , a rat je i danas gradjanski – s’ tim sto partizani opet sljakaju za SAD , protiv Rusa i Srba samim tim .
Препоручи коментар:
27 
3 
среда, 16 април 2014 11:20
Београђанин
савезници на захтев маршала Тита бомбардовали Београд. На то је сместа реаговао Богољуб Јефтић, посланик југословенске владе у Форин офису, и уручио демарш због директног стављања савезника на једну страну у грађанском рату.

Ако је Јефтић сматрао да је бомбардовање Београда представљало ‘стављање на једну страну у грађанском рату’, онда он недвосмислено тврди да је бомбардована страна седела у Београду – другим речима заједно са Немцима.

Препоручи коментар:
11 
23 
среда, 16 април 2014 11:22
thinking maize
Пре него ДРУГОВИ „Reddy“, „Рђосав“ и ини почну да сеире (у „лепом друштву“ са „subotičaninom“!?) о „заслуженој казни за четнике“ ред би било да се СЕТЕ да је ГЛАВНИ обдашњи „ЛОКАТОР“ приликом БОМБАРДОВАЊА СРПСКИХ (не „србијанских“, већ СРПСКИХ, пошто је ТЕШКО страдала и тад СРПСКА Подгорица!?) био Коча Поповић, поред осталог ЈЕДАН од „корифеја“ „другосрбијанства“ и „човек“ који је ПОСЕБНО МРЗЕО … СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА!? Па пре него што „ОПЛЕТУ по четницима“, ред би било да УЗМУ у ОБЗИР и ову ЧИЊЕНИЦУ и да се ПОЗАБАВЕ „МАНГУПИМА у ЊИХОВИМ РЕДОВИМА“!?
Препоручи коментар:
35 
3 
среда, 16 април 2014 11:29
subotičanin@Ваљевац, Betelgeuse
Beograd je jedan od najznačajnijih gradova na Balkanu, a naročito je imao značaj tokom prodora Crvene Armije ka Centralnoj Evropi (Budimpešta odnosno Beč). Subotica je imala (a i danas ima) neuporedivo manji značaj u odnosu na Beograd, otuda je bombardovanje miroljubljive Subotice bilo potpuno apsurdno.
Beograd je bombardovan zbog svog strateškog i celokupnog značaja a ne zbog želje da se ubijaju srpski civili.
Препоручи коментар:
4 
46 
среда, 16 април 2014 11:41
Броз, Поповић, Черчил, Меклин…, subotičanin, зла братија.
Ништа мањи непријатељи нашег народа, као и руског, нису комунисти него су чак опакији. Преко лакопријемчивих парола „пролетери свих замаља уједините се“, „правда и једнакост за све“ и сл. уз помоћ страних, западних ментора зла докопали су се прво власти у царској Русији да би касније злочинац Стаљин уз сагласност подлог Черчила довео на ове просторе Брозову злочиначку камарилу. Главни град зле ендехазије, Хитлеровог савезника, Загреб ниједном није бомбардован у току рата. Тако да и ово потврђује да је бомбардовање лично тражио србофоб Ј. Броз. Фицрој Меклин је чудовиште на две ноге. Када треба урадити какав злочин против Срба он је ту међу првим! Човека чуди да је Цинцарин, али комуњара је комуњара, рођени Београђанин, Коча Поповић, предлагао циљеве. Злочин је убијати цивиле под тобожњим геслом виших циљева. Али западним злочинцима као што је то показала историја ништа није свето.
Препоручи коментар:
30 
5 
среда, 16 април 2014 11:46
„Рукопис“ Сотоне

За разлику од Едварда Кардеља, који је одлучно одбио предлог да се бомбардује Љубљана, и Тита, који упркос захтевима савезника није допуштао да се руши Загреб, командант Главног штаба НОВЈ за Србију Коча Поповић и британски обавештајац Џон Хеникер Мејџор сипали су предлоге као из рукава.- Поповић је одређивао циљеве, а да уопште није био у Србији.

Наравно, Тито је оличење зла,икона,…док треба да се „озабавимо“ српским зликовцима типа Коча Поповић, Темпо, Ђилас,…итд.

Одлука Кардеља (Хазар, као уосталом и оснивач интернационалног листа „Политика“ ) се у том случају углавном поклопила са интересима.

пс.

иначе био је шкрт човек, док је супруга му (Пепца), била права супротност

Препоручи коментар:
22 
2 
среда, 16 април 2014 11:51
thinking maize@ subotičanin
Текст: „Савезници су бомбе 1944. најчешће бацали на Ниш, 15 пута. На Краљево шест пута, Подгорицу, Земун и Алибунар четири пута, а Нови Сад три пута. Смедерево, Никшић, Ћуприју и Поповац код Параћина бомбардовали су по два пута. Разарали су и цивилне циљеве Сремске Митровице, Руме, Великог Бечкерека, Крушевца, Пећи, Крагујевца, Ковина, Панчева, Велике Плане, Бијелог Поља, Пријепоља, Куршумлије, Прокупља, Вучја, Лебана, Грделице, Подујева, Рашке, Сталаћа, Митровице, Приштине…“!? ЛЕБА ТИ, КОЈИ је „стратешки значај“ Подгорице, Алибунара, Пећи, Крагујевца, Ковина, Панчева, Бијелог Поља, Пријепоља, Куршумлије, Прокупља, Подгорице, …!? Ти градови НИСУ НИ НА КАКВОМ ЗНАЧАЈНОМ ПУТНОМ& ВОЈНОМ ПРАВЦУ, па их Брити СРАВНИШЕ!? Јел да „ОДБАЦЕ ВИШКА БОМБЕ“, да не би имали тешкоће при слетању, што се ДЕШАВАЛО и за рата 1999!? И КАКО то да „савезници“ бацају бомбе САМО по ЦИВИЛНИМ ЦИЉЕВИМА у Београду!? Колко су „прецизно гађали“ пругу Београд-Солун, МОРАЛИ су партизани и четници да их „коригују“!?
Препоручи коментар:
26 
Здравка Рђосаву
Стварно је Шешељ ауторитет у односу на Патријарха Павла?! е свашта али није изненађујуће од поклоника Шешеља, тај се савијао до пода када баба Јула наиђе и његови када су ушли у владу Србије се са Вучићем кога је препаметни Шешељ поставио за свог министра информисања, да не помињемо што смо ми гладовали док је Шешељ пунио своје базенче од пар стотима м2 морском водом… ма супер је тај Шешељ, Вучић, Дачић и Николић све перјанице „наше лепоте живљења“ пре 5 октобра
Препоручи коментар:
16 
8 
среда, 16 април 2014 12:48
Биљана Николић@Рђосав
Поука: немачки официри – а богами и војници – нису живели у војним објектима него били „на стану и храни“ (и помало: интимној нези) код београдских госпођа.

Мислиш на жену Коче Поповића који је бирао циљеве за бомбардовање? Мислиш на госпођу Вјеру Бакотић коју је Коча по налогу партије оставио у Београду уз савет да ако је хапсе каже како је поднела бракоразводну парницу?
Иначе Коча Поповић који је бирао циљеве бомбардовања морао је да се искупи за лоше држање у затвору пред класним непријатељем.
„To hapšenje nam je kasnije upropastilo život. Izgleda da je pod batinama Koča rekao policiji nešto što je on smatrao da sme, a Partija – da ne sme (одао Ранковића). Od tada su ga imali u šaci i morao je da radi sve što mu narede. Pa i da se razvede od mene. Jedva su ga i u partizane primili.“

Ето комунистичких величина.

среда, 16 април 2014 12:48
саша р.
Нисам баш сигуран да се Стаљин „грохотом смејао“, пре сам мишљења да су се смејали Черчил и Рузвелт, чије су мисије друговале са Титом током целог рата. Стаљинов „пулен“ није сигурно био Тито, већ Мустафа Голубић, кога је Тито 1941. предао Гестапоу.
У књизи Аверела Харимана „Специјални посланик код Черчила и Стаљина“, на страни 248 пише:
„Мајор Лин М. Фариш, амерички официр кога је послао Уред стратешких служби, вратио се с извештајем да су се Титови партизани „увек борили против Немаца, а то чине и сада“, док се Михајловић окренуо да се бори „с Немцима и Талијанима против Титових снага.“
На техеранској конференцији Рузвелт је дао Стаљину копију извештаја мајора Фариша.“
Управо захваљујући Стаљину је престало бомбардовање Србије. Када су трупе Црвене Армије ушле у Југославију, „савезнички“ бомбардери су „грешком“ избомбардовали њихове трупе. Истог момента подигли су се руски ловци, и исто тако „грешком“ оборили неколико савезничких бомбардера.
Препоручи коментар:
21 
2 
среда, 16 април 2014 12:53
Рђосав

tkinking maize@ Don Corosio:

…и коју НИСУ МЕЊАЛИ до КРАЈА РАТА, била да се Београдски Универзитет ЗАТВАРА!

– е ту се мало лаже. Налазио сам у биографијама неких наших познатих личности да су „дипломирали у Београду 1943, 1944…“ Баш сам се изненадио, јер наша званична верзија каже да БУ није радио под окупацијом. Али – изгледа да је радио?

Владимир Велмар-ЈанковићОд септембра 1941. до септембра 1944. радио је као помоћник Велибора Јонића, министра просвете у влади Милана Недића и заједно са њим спроводио националсоцијалистичке идеје.[2] Велмар-Јанковић и његов шеф Јонић су своја овлашћења користили за протеривања неподобних професора и студената, цензуру левичарске литературе и слање ђака у Завод за принудно васпитање у Смедеревској Паланци. Био је сарадник љотићевског листа „Наша борба“.[3]

Треба то мало истражити, јел-де?

Препоручи коментар:
9 
10 
среда, 16 април 2014 13:01
„Рукопис“ Сотоне
среда, 16 април 2014 12:35
tkinking maize@ Don Corosio
Don Corosio, кад ЛАЖЕШ, ЛАЖИ „ОКРУГЛО“ да се БОЉЕ КОТРЉА, како каже пословица наших учитеља Византинаца!? Ајмо од ТВОГ „закључка“: „И – то му је то. Рат је био. Док су у мом селу Немци и Бугари стрељали, Београђани ишли у позориште и студирали на факултетима.

па ти исти козмополитско-покондирени београџани су за време Великог рата избегли у Ниш, док су се браниоци БГ ОРГАНИЗОВАЛИ САМОИНИЦИАТИВНО !

„Апсурд“ је да им је споменик подигао ВОН МЕКЕНЗЕН, докје касније од тих београџана једна Милунка Савић, добила (чак ??????!!!!!) посао чистачице !!!!

А то је било у наводно патриотска времена !!!

Па се онда запитајмо како ли је тек данас (иза кулиса)

       ======================================  Видети обавезно и чланак који је подстакао оволико коментара:
Вечерње новости: Крвави Ускрс 1944 – савезници нас бомбардовали на Титов захтев
среда, 16 април 2014 11:24
Убијено више од две хиљаде српских цивила. Београд брутално рушили три дана
узастопно тако да ни жртве нису могле да буду сахрањене. Партизанско вођство
подстицало овакве акције.Крвави Ускрс, како је названо савезничко бомбардовање Београда 16. и 17. априла
1944. у коме је погинуло више од 2.000 људи, дуго је био табу тема, а ни данас са њега
није потпуно скинут вео тајне. Досијеи Балкан ер-форса, који је 1944. под британском
командом 11 пута бомбардовао Београд и друге српске градове, и даље су запечаћени.
Британски обавештајац Мајкл Лиз био је члан војне мисије у Јабланичком округу 1944. и
горко је закључио да се Стаљин сигурно грохотом смејао док су савезнички бомбардери
убијали Србе за рачун његовог пулена Тита.

– Интензитет бомбардовања превазишао је чак и нападе немачког Луфтвафеа из 1941.
За партизанско вођство сврха тих и осталих бомбардовања није била војничко већ
политичко дејство.    http://www.nspm.rs/pdf/hronika/vecernje-novosti-krvavi-uskrs-1944.-saveznici-nas-bombardovali-na-titov-zahtev.pdf