Ознаке

Цвеће крај путева

Цвеће крај путева

 

Астечка      астрологија     може помоћи у разумевању овог знака који је нацртао поглавица, који је веровао да је мирис – сунчева крв…

Који је веровао да Сунце има има језик топао, румен и   доброчинитељски    –    када   је    задовољно жртвама које му се приносе.

Да би се смирила тескоба која се рађа из помрчине и да би људска бића имала наду у боље и сунчаније дане – постоји цвеће. Цвеће у вртовима, цвеће у кућама, краљевско цвеће, цвеће у гирландама, у венцима, закачено на одећу, у руковетима, или као украс косе.

Цвет је нестабилан као жена, јер стално мења своје боје, мирисе, плодове, зависно од годишњег доба, његова је лепота пролазна.

Цвет је израз онога што је ефемерно : краткоће постојања, лепоте и задовољстава која се брзо потроше и често обнављају.

Постоји златан цвет, чије је цветање израз унутрашње алхемије, јединства твари, духа, воде и ватре.

Цвет се преображава у симбол љубави и хармоније и исцељења.

Цвет се преображава у тачку, у којој се концентрише дух и то је тренутак када се све природне нагонске силе контролишу или сублимирају у просветљењима.

Цвет је архетипска фигура душе, средишња тачка, у којој се спајају духовне и нагонске енергије.

Ти си цвет, и ти си Сунце.

Ти имаш изузетну интуицију која ти даје способност двоструког и троструког виђења. и сензибилност рањиву на најмању грубост. Твоја питања су путоказ онима који на њих желе да одговоре : показују смер који води дубоко у тебе…

Бела Тукадруз