Међупростор, права адреса

space in between, раскорак, рупа, пукотина, међупростор, interspace, размак, временски размак, intermedium, lacuna, празнина, међупростор, шупљина, Zwischenraum, dansl’espaceentre, пространство между, utrymmemellan, الفضاءبين , espacio entre , 사이의공간 , ruang di antara , plass i mellom , espaço entre elas, spacoen inter ,….

пукотина, међупростор,

пукотина, међупростор,

 

 

================================   Покрећемо ову страницу са жељом да опишемо и дефинишемо овај феномен, који се понајвише односи на савремену Србију- Србију на почетку 20. века.Асанж: Србија је земља у међупростору

Џулијан Асанж, оснивач Викиликса, каже да је Србија у свету представљена на погрешан начин и да се налази у „међупростору“ што може бити њена позиција снаге.

„Понекад свет није само искривљавао слику о Србији, већ ју је и нападао. Kао што већ сви знају, пре само 15 година, српски новинари су били жртве ваздушних напада НАТО-а. То је једини пут када је НАТО признао да је намерно убијао новинаре. Да, српске новинаре су убијали и за време Милошевићевог режима, али је и НАТО убијао српске новинаре“, каже Асанж.

Kако каже, њега не чуди што многи у Србији немају поверења. „Не изненађује да многи у Србији не знају коме да верују, јер не могу да верују криминалцима и убицама из Милошевићевог времена. Не могу да верују ни Истоку ни Западу“, сматра Асанж. Ипак, за Џулијана Асанжа, упркос свему, Србија је земља могућности.

„Због свега тога се Србија налази ‘између’. Али то није позиција слабости, већ је позиција снаге. То је позиција могућности, која појачава глад људи за истином и која људима даје неопходну перспективу да истину препознају када на њу наиђу“, поручио је Асанж.

__________ Полазећи од ових запажања, али имајући у виду и властито становиште, и големо искуство, објављиваћемо текстове који упућују на грађу која истражује споменути „међупростор“, и текстове писане аргументовано, сажето, без длаке на језику, увек стремећи обнови, која је преко потребна Србији, после скоро стотину година тумбања и лутања. Овде можете директно контактирати са уредником ове дефинисаане локације…

==================================================== контакт са Бела Тукадрузом

ЛеЗ 0003655  

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s